اجرای دو طرح کهاد و نخلستان ویژه دانش آموختگان دانشگاه لرستان
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان لرستان؛ آیین امضا تفاهم نامه همکاری در قالب دو طرح کهاد و نخلستان فی مابین اداره کل آموزش فنی و حرفه ای و دانشگاه لرستان در محل این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این نشست معتمدی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان لرستان ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر و اعیاد ماه مبارک رجب، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر مهارت افزایی، گفت: در راستای رسالت «گسترش نهضت مهارتآموزی، در گام دوم انقلاب» و با تغییر رویکرد ارائه آموزش های فنی و حرفه ای که اقشار مختلف جامعه به ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی را در بر می گیرد، اجرای دو طرح مهارت افزایی کهاد و نخلستان در سطح ملی با جدیت پیگیری و اجرا می شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان لرستان در ادامه افزود:طرح مهارت آموزی کهاد ویژه دانشجویان در حال تحصیل می باشد تا دانشجویان در کنار رشته اصلی در حال تحصیل خود، دورههای آموزشی مهارتی معادل ۱۸ واحد درسی در حدود ۵۰۰ ساعت آموزش مهارتی را بهعنوان رشتههای فرعی فرا گرفته و برای حضور در بازارکار آمادگی لازم را کسب نمایند.
معتمدی در ادامه گفت : در طرح مهارت افزایی نخلستان ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی که متناسب با رشته آنان بازار کاری وجود ندارد و در قالب این طرح به آنها در مدت ۶ ماه مهارتهای فناوری اطلاعات (IT) و کسب و کارهای جدید در حوزه نوآوری، کارآفرینی، فناوریهای نوین یا دانش بنیان با هدف ارتقای ظرفیت اشتغالپذیری به این قشر ارائه می شود تا دانش و مهارت منجر به ایجاد شغل پایدار شود.
معتمدی در ادامه با اشاره به ظرفیت ها و بسترهای موجود در آموزش فنی و حرفه ای استان بیان کرد: این اداره کل ظرفیت ها وزیرساخت های خوبی در ارائه مهارت های نوین دارد و البته در حال بروزرسانی این تجهیزات براساس نیاز روز بازار کار هستیم. در بعضی مشاغل نیاز به پرورش و تربیت نیروی متخصص است که بایستی با هم افزایی و مشارکت سایر ارگان ها از جمله دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی زمینه این مهم فراهم شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان لرستان ضمن بیان اینکه این سازمان عضو سازمان بین المللی کار(ILO) می باشد و تاکنون استاندارد شغلی آموزشی 6000 مهارت توسط مربیان مهارتی، ویژه جوامع مختلف هدف ارائه می شود و این اداره کل آمادگی دارد تا براساس نیاز بازار جوامع هدف خود استانداردهای جدید را شناسایی و با تعامل بیشتر علمی و عملی با دانشگاه ها و موسسات علمی تحقیقاتی، استانداردهای نوین بر پایه دانش بنیان و فناوری روز را تدوین و به مهارت جویان ارائه نماید.
معتمدی در پایان گفت: دانشجویان بالاخص دانشجویان این دانشگاه پایه های علمی قوی و خوبی دارند و تنها لازم است مهارت با این دانش ادغام شود تا بتوان با ایجاد انگیزه و امید در دانش آموختگان مهارتی، نیروی متخصص بازار و صنعت را فراهم نموده و زمینه اشتغال پایدار را فراهم کنیم.
در ادامه، نظری، رئیس دانشگاه لرستان ضمن ابزار خرسندی از گسترش تعاملات و هم افزایی توانمندی ها، گفت: در هر مجموعه ظرفیت ها و توانمندی ها و در کنار آن ممکن است ضعف هایی نیز وجود داشته باشد که بایستی با استمرار نشست های تعاملی، پیگیری و اجرای تفاهم نامه ها، افزایش شناخت طرفین و هم افزایی نقاط قوت در رفع نیاز ها و توسعه نقاط قوت گام برداریم.
نظری ضمن اشاره به اینکه علوم پایه اساس همه دانش هاست، افزود: یک دانشجو نیاز به دانش علمی و در کنار آن مهارت های عملی دارد تا بتواند به یک نیروی متخصص بدل شود در واقع بایستی هدف از اجرای این طرح را هر دانشجو یک مهارت قرار دهیم.
وی گفت: بایستی در راستای اجرای تغییر رویکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای به سمت ارائه آموزش های مهارتی دانش بنیان و براساس تکنولوژی نوین، بتوان از در هم آمیختن دانش و مهارت شغل پایدار و کارآمد ایجاد نمود.
نظری اظهار کرد: آموزش های فنی و حرفه ای در سطح استان پویا و فعال است و اقدامات موثری نیز در راستای مهارت افزایی و اشتغال زایی صورت گرفته است و اینک بایستی با گسترش تعاملات و بروز رسانی دانش تئوری، و همراه شدن با آموزش های نوین مهارتی زمینه تربیت نیروی متخصص ماهر و افزایش بهره وری مهارتی را فراهم کرد.
در پایان طرفین بر تسریع اجرایی نمودن این تفاهم نامه در سطح استان، براساس استعداد یابی متقاضیان دانش آموخته، نیاز سنجی مهارتی و تعیین اهداف آموزش های علمی و عملی تاکید کردند.
گزارش می افزاید:طرح های کهاد و نخلستان در ادامه طرح مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی،( TMC) در سطح دانشگاه های استان در حال اجرا می باشد.
گزارش تصویری :
نظر دهید